Életmód

Egy 8 éves kisfiú 6 milliárdot keresett tavaly a YouTube-on

Ő jelenleg a legjobban kereső vlogger a videomegosztón.

A Forbes a közelmúltban listázta a világ legjobban fizetett YouTube-sztárjait.

A lajstrom élére döbbenetes módon egy 8 éves amerikai kisfiú került, aki méregdrága játékokról készít kipróbálós videókat. Ryan szülei 2015-ben indították el a csatornáját, amelynek jelenleg több mint 17 millió követője van. A kiskrapek az elmúlt egy év során 22 millió dollárt termelt, ami durván 6,3 milliárd forintnak felel meg. Ezt az összeget a kisfiú már nemcsak videókkal érte el, hiszen már játékokat is árulnak a nevével az amerikai Walmart üzletláncon keresztül. A miheztartás végett mutatunk egy videót, erre például 1,2 millióan kattintottak eddig:

A lista második helyén Jake Paul vicces videóira és rapszámaira eddig 3,5 milliárd kattintás érkezett összesen. 2018-ban 21,5 millió dollárt keresett.

A harmadik a Dude Perfect nevű, sporvideókat gyártó öttagú csapat. Nekik jóval több, 36 millió feliratkozójuk van jelenleg, ám ez mindössze rongyos 20 milkára volt elég 2018-ban. Az alábbi videójukat 175 millióan látták:

Az öt legjobban kereső YouTube-sztár között szerepel még egy Daniel Middleton nevű angol gamer, aki Minecraft-videókat készít, és ezzel évi 18,5 millió dollárt keres, valamint Jeffree Star sminkvideós, aki 18 milliót húzott be, és már saját kozmetikai márkája is van. Lehet, hogy szakmát kéne váltanunk?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top