Életmód

Hiába kérte, nem „fiatalította vissza” a bíróság a csajozni vágyó holland férfit

A 69 éves Emile Ratelband azért szerette volna megváltoztatni a születési dátumát, hogy jobb esélyei legyenek álláskeresésnél és a párkereső oldalakon.

Pert vesztett az a 69 éves holland férfi, aki azt kérte a bíróságtól, hogy hivatalosan változtassák meg húsz évvel későbbire a születési dátumát – jelenti az MTI.

Emile Ratelband 1949. március 11-én született; azért szerette volna papíron megfiatalíttatni magát, hogy az életkora miatt ne diszkriminálhassák álláskereséskor vagy a párkereső oldalakon.

Fotó: Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP

Az ügyével foglalkozó arnhemi bíróság hétfőn azzal utasította el a kérelmét, hogy a holland törvények életkor alapján határoznak meg bizonyos jogokat és kötelezettségeket, mint például a választójog vagy az iskolalátogatási kötelezettség, és ha elfogadnák Ratelband kérelmét, értelmetlenné válnának ezek a szabályok.

A bíróság elismerte, hogy az emberek egyre fittebbnek és egészségesebbnek érzik magukat, „de ez nem elfogadható indok egy személy születési dátumának megváltoztatására”.

Ratelband korábban azt nyilatkozta, hogy a kora miatt diszkriminálják álláskereséskor és a Tinderen. „Hatvankilenc évesen folyton korlátokba ütközöm, 49 évesen viszont új házat vehetek, új kocsit vezethetek, több munkát vállalhatok. Ha a Tinderen beírom, hogy 69 éves vagyok, nem kapok választ. Ha 49-et mondok, ezzel az arccal fényűző helyzetben leszek” – mondta.

A férfi állítja, orvosai szerint egy 45 éves testében él, saját magát pedig „ifjú istennek” titulálja. Tavaly a közösségi médiában számolt be arról a pillanatról, amikor a tükör előtt állva elhatározta, hogy perel a fiatalításért: nem azért, mintha félt volna az öregedéstől, hanem mert a legtöbbet akarja kihozni az életből olyan sokáig, amíg csak lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top