Életmód

300 milliót követel a postától az eldobált befőttesgumik miatt

Egy harcos brit környezetvédő hat év alatt 10 ezer gumiszalagot szedett össze a „rendetlen postások” után.

800 ezer fontra (kb. 289,8 millió forintra) büntetné a brit postát egy elkötelezett környezetvédő – írja a The Sun. A 48 éves Paul Brown hat év alatt 10 ezer eldobott befőttesgumit gyűjtött össze a Royal Mail „lusta és nemtörődöm” kézbesítői után.

Fotó: Facebook

A wiralli illetőségű férfi közösségi oldalán most azt követeli a brit kormánytól, hogy róják ki a postára a közel 300 millió forintos büntetést. „Az önkormányzat 80 fontos helyszíni bírságot szokott kiszabni szemetelés miatt. Úgy saccolom, tízezer darab befőttesgumit szedtem össze, ami így 800 ezer fontos büntetést jelent” – jelentette ki.

A postások természetesen hevesen cáfolják Brown vádjait, mint mondják, soha nem dobnák el a gumiszalagokat, amelyek ráadásul biológiailag lebomló anyagból készültek. „Én is postás vagyok, és biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan szemetelnek a kollégáim” – írta egyikük.

Időközben a Royal Mail szóvivője is megszólalt az ügyben. „Évente 338 tonnányi gumiszalagot használunk a levelek összefogására. 2016–17-ben nyolc százalékkal kevesebb szalagot kellett beszereznünk, mert arra biztattuk a munkatársainkat, hogy ahelyett, hogy eldobnák, inkább többször használják fel őket” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top