Életmód

Döntött a bíróság a perbe fogott pécsi hajléktalan ügyében

Másodfokon is felmentette a bíróság azt a pécsi hajléktalant, aki azért került a vádlottak padjára, mert nincs hol laknia.

Október végén állt először a bíróság elé az a pécsi hajléktalan, akit azzal vádoltak, hogy megszegte az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályait. A férfi akkor felmentették, majd november 15-én újra eljárás alá vonták, ügyét november 28-án tárgyalta a másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék.

A bíróság helyben hagyta az elsőfokú határozatot, és megszüntette az eljárást a hajléktalan férfival szemben.

Az új hajléktalanrendelet szerint a rendőrségnek először figyelmeztetnie kell az „elkövetőt”, a szabálysértési eljárást csak akkor lehet elindítani, ha a hajléktalan nem működik együtt a rendőrséggel.

A bíróság szerint a rendőrség a 2018. október 26-i korábbi bíróság elé állítását követően az eljárás alá vont személyt a fentiek szerint nem figyelmeztette egy alkalommal sem, valamint a rendelkezésre álló adatok szerint nem volt bizonyítható az sem, hogy az eljárás alá vont személy a köztisztasági szabálysértést elkövette volna.

Az ítélet jogerős.

Bama

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top