Életmód

Legóból épített mennyezetig érő adventi naptárt a megszállott család

Egy Lego-őrült család mennyezetig érő adventi naptárt készített az apró kockákból, közel félmilliót használtak fel a gigantikus kalendárium elkészítéséhez.

Az angliai Huntingdonban élő hatvanéves Mike Addis és 55 éves felesége, Catherine Weightman már régóta rabjai a Legónak, építettek már katedrálist, ötszintes viktoriánus házat, de még jegesmedvét is.

Most ismét nagy fába vágták a fejszét, mert idén karácsonyra egy két és fél méter magas, fenyőfaalakú adventi naptárt építettek a nappaliba 450 ezer Lego kocka felhasználásával. A 24 ablakos kalendárium szinte súrolja a nappali mennyezetét.

Lego obsessed family build 8ft-tall advent calendar in their living room

A family that's completely bonkers about Lego have built a gigantic advent calendar made out of the multi-coloured bricks. The Christmas calendar is an incredible 8ft-tall and made of a whopping 450,000 bricks - it must have taken them ages.

A házaspár elárulta, hogy ez a legnagyobb Lego-szobor, amit az elmúlt 26 évben építettek. Ehhez a már meglévő készletük mellé további 600 font (220 ezer forint) értékben vásároltak új kockákat. 

Mindegyik ablak mögött egy-egy karácsonyi epizód bújik meg egy cipősdoboznyi területen: feltűnnek a három királyok, a Mikulás, vannak karácsonyi vacsorajelenetek, angyalok és szép téli táj is.

See the massive Lego advent calendar this Huntingdon family built

Mike Addis and wife Catherine Weightman build a creation out of Lego every year A Lego-obsessed family in Huntingdon have built an incredible eight-foot-tall Christmas advent calendar made of 450,000 bricks. Mike Addis, 60, and wife Catherine Weightman, 55, built the immaculately detailed 24-window calendar, which nearly reaches the ceiling of their living room.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top