Életmód

Nem vették észre, hogy agyhártyagyulladása van, kétszer is hazaküldték a Honvédkórházból

Harmadjára már rohammentővel vitték az intenzív osztályra a 19 éves lányt. Arcizmai lebénultak, és lehet, hogy már sosem jönnek rendbe.

Kétszer küldtek haza egy 19 éves lányt a Honvédkórház sürgősségi osztályáról egy héten belül. Harmadik alkalommal már annyira rosszul volt, hogy intenzív osztályra került.

Fotó: Lakatos Péter, MTI

Ekkor derült ki, hogy Lyme-kórja és agyhártyagyulladása van, rohammentő vitte át a Szent László kórház fertőző osztályára, életveszélyes állapotban – számolt be az RTL Klub.

Az eset még nyáron történt, amikor a háziorvos a sürgősségi osztályra küldte a lányt, mert sugárban hányt, erősen fájt a feje és a füle. Öt óra várakozás után vizsgálták meg, de azt mondták neki, csak valami ártalmatlan vírusról van szó, menjen haza.

Az állapota nem javult, lebénult a jobb arca, ezért visszamentek a kórházba. Újabb ötórás várakozás után megint hazaküldték. Harmadjára vettek mintát a gerincvelőjéből, akkor derült ki, hogy agyhártyagyulladása van. Egy hónapig kezelték.

Csenge arcának mindkét oldala lebénult, a jobb felén a mai napig nem működnek izmok. A Népegészségügyi Központ vizsgálja az esetet, ennek áprilisban lesz eredménye. A család ettől teszi függővé, perelik-e a kórházat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top