Életmód

9 éves kislány kéri számon a sztárkosarast, hogy miért nem gyártanak cipőket a lányoknak is

Levelet írt egy 9 éves kislány az amerikai sztárkosaras Steph Currynek, hogy miért csak fiúk számára készítik a nevével reklámozott cipőt.

Riley Morrison kilencéves kislány, és a kaliforniai Napában él. Rajong a kosárlabdáért, ő maga is kosarazik, és új cipőket szeretett volna vásárolni az új kosárlabdaszezonra. Egyik kedvenc kosarasa az NBA szupersztárja, Stephen Curry, akinek neve köré épül a Curry 5 márkájú kosarascipő marketingje. Hogy a tervezésből, a gyártásból mennyire vette ki a részét, az most nem számít, lényeg, hogy a cipőket az Under Armor nevű webshopon keresztül lehet megvásárolni.

This 9-Year-Old Basketball Player Is Asking Steph Curry Why His Sneakers Are Only Made for Boys

With basketball season fully underway, nine-year-old player Riley Morrison needed new sneakers to hit the court. During her search for the perfect pair, however, she became frustrated about the lack of options for young girls and decided to take matters into her own hands.

Riley nagyon szeretett volna magának egy ilyen Curry 5 kosarascipőt, de akárhogy kattintgatott, a webshopban nem talált fiatal lányoknak való cipőt, míg fiúknak valót igen. A dolog bántotta a kislány igazságérzetét, ezért levelet írt Stephen Currynek, hogy megtudja, miért csak a fiúknak árul cipőket.

Azért írtam a levelet, mert tisztességtelennek tűnik, hogy csak a fiúrészlegen vannak cipők, a lányrészlegen pedig nincsenek” – mondta Riley. „Szerettem volna segíteni abban, hogy a cipők elérhetők legyenek a lányok számára is, mert ők is kosaraznak” – tette hozzá.

A levélírás az apa, Chris ötlete volt, jobb híján más nem jutott az eszébe akkor, amikor kislánya csalódottan közölte vele, hogy nem gyártanak lányoknak Curry 5 cipőket.

A levélre eddig sem az Under Armor, sem pedig Stephen Curry nem válaszolt, pedig a Golden State Warriors kosarasa korábban többször is kiállt a női egyenjogúság mellett, korábban ő is síkra szállt a női és férfi sportolók egyenlő díjazásáért.

A kislány levele most a közösségi médiában terjed, ahol a legtöbben egyetértenek vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top