Életmód

Gyanús webáruház szedi áldozatait, a rendőrség elutasítja a feljelentéseket

Bár már többen is feljelentették a Select Products nevű magyar webáruházat a rendőrségen, bűncselekmény hiányában nem lépett semmit a hatóság az ügyben, pedig van néhány gyanús elem a portál működésében.

Létezik a hazai webáruházak dzsungelében egy Select Products nevű oldal, ahonnan főként elektronikai és számítástechnikai eszközöket lehet rendelni. A termékek leírása az oldalon hiányos, már ha van, és számos egyéb jel utal arra, hogy valami mismásolás lehet a háttérben.

A 444.hu írásából kiderül, hogy a legtöbb panasz a megrendeltet termékek vállalt kiszállítási idejére vonatkozik, amire az ár-összehasonlító oldalakon rendre 3-5 nap szállítási időt vállalnak, ám a termékek jellemzően ennél lényegesen nagyobb, akár 20 nap késéssel érkeznek meg, már ha megérkeznek valaha. A vásárlók tapasztalata szerint a céggel nehézkes a kommunikáció, a telefonos elérhetőségüket nem, vagy csak nagyon ritkán veszik fel, az e-mailekre is hol válaszolnak, hol nem.

A webáruházat üzemeltető cég a honlapon egy már érvénytelen cégjegyzékszámot használ, telephelye sem a feltüntetett címen található.

Az egyik megkárosított vásárló hónapokkal ezelőtt blogot indított. Az egyik bejegyzésben arról ír, hogy néhány hónapja a weboldalon egy hét leforgása alatt 3 teljesen különböző cég szerepelt üzemeltetőként, amik közül az egyik váltig állította, hogy annyira nincs semmi köze az online bolthoz, hogy feljelentést fog tenni a nevük szerepeltetése miatt. A háromból az egyik cég akkoriban éppen felszámolás alatt volt.

Az ORFK a következőkről informálta a 444.hu-t: „Két esetben, mivel a cselekmény nem bűncselekmény, feljelentés elutasítására intézkedtek, két esetben az eljárást arra hivatkozással, hogy a cselekmény nem bűncselekmény, megszüntettek. A feljelentők késéssel ugyan, de a megrendelt terméket kézhez kapták, vagy a kifizetett összeg visszautalásra került részükre.”

Vagyis a cég azokat, akik már nagyon kiabálnak, mindig kielégíti, így a rendőrség is leáll, még az elindított nyomozásokkal is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top