Életmód

Alaposan helyrerakták a netezők a férfit, aki szerint a színes hajú nőknek „mentális problémájuk van”

„Ha természetellenes hajszínű nővel hoz össze a sorsod, jobb, ha távol tartod magad tőle” – írta a Twitter-oldalára Alexander J. A. Cortes. Nem tette ki az ablakba, amit válaszul kapott.

Amikor billentyűzetet fogott, hogy egy nyilvános posztsorozatban alázza azokat a nőket, akiknek szerinte „természetellenes színű”, kék, zöld, lila, piros vagy épp szivárványszínű hajuk van, Alexander J. A. Cortes csak egy dologgal nem számolt: hogy nincs igaza. No és persze azzal, hogy az internetezők majd alaposan helyrerakják a felelőtlen sorok miatt.

színes haj fodrász személyiség twitter

Kép forrása: Instagram

Márpedig pontosan ez történt. Alexander a több részből álló posztban leírta, hogy a színes hajú nők szerinte pont olyanok, mint a feltűnő színű állatok (lásd nyílméregbéka), akik az élénk színeikkel arra hívják fel a figyelmet, hogy mérgezőek és halálosak. Aztán hozzátette még azt a meglátását is, hogy azok a nők, akik pirosra, kékre vagy épp zöldre festetik a hajukat, a mentális problémáikat teszik ezzel mindenki számára egyértelművé.

Nincs azzal semmi baj, ha egy nő természetes színűre festi a haját, de abban a pillanatban, mikor extrém színűre festi a haját, egész biztos lehetsz abban, hogy az őrület erőt vett rajta.

Christina Marfice a Scary Mommy oldalán hosszú bejegyzésben válaszolt a posztokra. Azt írja, Alexandernek nyilván elkerülte a figyelmét, hogy az élénk színű állatok a ragadozókat tartják távol a színekkel, nem az ellenkező nemű egyedeket. „Persze, ha a színes hajam adott esetben segít abban, hogy az Alexanderhez hasonló fazonok ne környékezzenek meg, akkor most azonnal rohanok a fodrászhoz.”

De nem csak Christina válaszolt. A poszt a Twitteren több száz negatív hozzászólást kapott. Volt, aki arra emlékeztette Alexandert, hogy vannak olyan élénk színű állatok is, amik egyáltalán nem halálosak, így például a papagájok, a kolibrik és a páva. Volt, aki azt gyanította, Alexander kirohanása mögött az áll, hogy az exe befestette a haját, és olyan is volt, aki azért akadt ki a bejegyzésre, mert egész egyszerűen veszélyes.

Azzal, hogy mentálisan betegnek titulálod azokat az embereket, akiknek színes a hajuk, a konkrétan mentális betegségben szenvedőknek ártasz a legtöbbet. Épp elég stigma van a társadalomban, amivel napi szinten meg kell birkózniuk, azzal, hogy hozzájuk vágod, hogy csak mert terápiára járnak, és gyógyszert szednek, nem kívánatosak az ellenkező nem számára, a gyógyulásukat sodrod veszélybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top