Életmód

Egy háromgyerekes apuka elmondta, miért „könnyű” otthon lévő feleségének – ezrek osztják a sorait

Az apuka a poszttal azoknak üzent, akik szerint a gyerekekkel otthon maradó szülő nem dolgozik semmit. Az érintettek pedig egymás után osztják meg a posztját.

„Hosszú és kemény napot zártam ma a munkában: leginkább azért, mert ma volt a havi rendszerességgel megtartott vezetői meetingünk, aminek részeként több mint öt órát kellett utaznom. A felét autóval, a másik felét pedig vonattal. Amikor pedig nem utaztam, akkor megbeszéléseken ültem. Az nem kifejezés, hogy kimerültem a végére” – kezdi a mostanra már vírusszerűen terjedő posztját Brad Kearns.

A háromgyerekes amerikai apuka, aki feleségével, Sarah-val a közösségi oldalán a kezdetektől dokumentálja a szülőség minden pillanatát, most azért fogott billentyűzetet, hogy ironikus posztjával azoknak üzenjen, akik úgy vélik, a gyerekkel otthon maradó szülőnek könnyű dolga van.

És amíg én dolgoztam, mit csinált a feleségem? Igazán nem sok mindent. Reggel mindössze annyi dolga volt, hogy felkeltsen, felöltöztessen és megetessen két óvodás gézengúzt, és közben megszoptassa az éhes harmadikat. Fogadásom van rá, hogy a reggeli után kivitte őket játszani, hogy levezethessék a felesleges energiáikat. Tök egyszerű, nem? Semmi más nem kell hozzá, összeszedni a holmijaikat, felöltöztetni őket, uzsonnát és üdítőt csomagolni, és bepattanni az autóba.

férj feleség vallomás facebook

Kép forrása: Facebook

Amikor már a játszótéren vannak, megint meg kell etetnie a legkisebbet, mert az persze megéhezik. Mindezt úgy, hogy a két nagyobbat közben folyamatosan szórakoztatnia kell, nehogy elunják magukat hintázás vagy mászókázás közben. Tök egyszerű. Tényleg. Bárki meg tudja csinálni. Aztán hazamennek, a feleségem pedig megpróbálja kitalálni, milyen ebédhez lenne kedvük a fiúknak. Persze, hiába a változatos menü, nem eszik meg.

Sebaj, rávenni a fiúkat egy kis ebéd utáni szundikálásra sokkal egyszerűbb dolog. És amikor végre sikerül elaltatnia az örökmozgókat, a feleségem mire használja a kis szabadidejét? Internetezésre. Egész pontosan arra, hogy összekattintgassa a bevásárlást. Nem is értem, miért nem vág neki a szupermarketnek három pöttöm gyerekkel, pedig tök egyszerű lenne, ugye?”

Brad ezután leírja Sarah délutáni programját is, ami vagy újabb játszóterezésből, vagy a délutánra már kifáradt, nyűgös gyerekek terelgetéséből áll. „Közben 5 körül rám telefonál, mert mielőtt még elkezdődne az esti vacsora-fürdetés-altatás rutin, tudni szeretné, mikorra érek haza. Valószínűleg nem fogom felvenni, csak egy »majd visszahívlak« üzenetet küldök neki, mert nagyon elfoglalt vagyok.

Fél nyolc is elmúlik, mire teljesen kimerülve végre beesek az ajtón. Sarah a nappaliban üldögél a konyhaasztalnál egy elaludni nem tudó csecsemővel vagy totyogóval az ölében. Fogadok, hogy a bevásárlás még mindig ott van a pulton, mert csak annyi ideje volt, hogy gyorsan elpakolja a hűtőbe való dolgokat. És ezek után én mondom azt, hogy nehéz napom volt?”

Brad ezek után a posztot – már nem ironikus stílusban – egy megható vallomással zárta:

Köszönök, Sarah, mindent, amit értünk teszel. Te vagy a cement, ami összetart mindannyiunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top