Életmód

Időjárás: ködbe borul az ország

Tartós köd és éjszakánként fagypont körüli hőmérséklet várható a hét második felében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható szerdán. További esőre főként a Duna mentén és attól keletre számíthatunk. Éjszakára a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás, szerdán a Tiszántúlon élénkül meg az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 9 fok között várható, a Tiszántúlon lesz enyhébb idő.

köd időjárás

Kép forrása: Unsplash

Észak-Európa felett nagy kiterjedésű magasnyomás terül el. Változóan felhős, a magasnyomás déli peremén erősen felhős az ég. Az Ural előterében, a Skandináv-félszigeten mérik szárazföldön a leghidegebbet. Az északi területeken több helyen napközben is fagy, az Ural közelében hajnalra pedig -10 fokig is lehűl a levegő. A kontinens déli felének időjárását ugyanakkor mediterrán ciklonok alakítják.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását is ezek a mediterrán ciklonok alakítják. Borult, párás idő várható ismétlődő esővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top