Életmód

Az utasok dobták össze a pénzt a repülőgép javítására

A lengyel légitársaság Dreamlinerének hidraulikai rendszere hibásodott meg. Az utasok 360 dollárt adtak össze a javításra.

Az utasoktól kért pénzt a Lengyel Nemzeti Légitársaság (LOT) egyik alkalmazottja, hogy ki tudjanak fizetni egy kisebb javítást – írja az Airportal.hu.

Fotó: Artur Widak / NurPhoto

A LOT SP-LRH lajstromú Dreamlinere hétfőn repült Varsóból Pekingbe. A leszállást követő ellenőrzés során kiderült, hogy a hidraulikai rendszer egyik szivattyúját ki kell cserélni, hogy a gép vissza tudjon térni Varsóba.

A szokásoktól eltérően a Boeing készpénzes fizetést kért a légitársaságtól, ezért a cég helyi állomásvezetője az utasokhoz fordult segítségért: arra kérte őket, hogy aki teheti, dobjon be a közösbe pár dollárt, hogy a gép minél előbb el tudjon indulni.

A LOT munkatársai 360 dollárt gyűjtöttek be, amiből ki tudták fizetni a javítást. A légitársaság nem volt hálátlan, amellett, hogy megtérítették a javításra begyűjtött pénzt, még egy ingyenrepülőjegyet is felajánlottak segítőkész ügyfeleiknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top