Életmód

Egymásra talált a pár, akik nem tudnak mosolyogni

Óceánon átívelő szerelem szövődött Alex Braker és Erin Smith között, akik mindketten Moebius-szindrómával születtek. Csak négyszer találkoztak, mielőtt eljegyezték egymást.

Alex Barker 45 éves, és az angliai Coventryben él, míg szerelme, a 38 éves Erin Smith Észak-Karolinából, az Egyesült Államokból származik. Mindketten Moebius-szindrómával születettek, a ritka állapot a koponya idegeinek bénulásával jár. Nemcsak arckifejezéseik nincsenek, de a betegség kihat a szemmozgatásra és beszédükre is.

Az Egyesült Királyságban nagyjából 250 embert érint a betegség, míg világszerte alig 1000 esetet ismer az orvostudomány. Ennek ellenére Alex és Erin egyből egymásba szerettek, ahogy összeismerkedtek az interneten. Annak ellenére, hogy eddig csak négyszer találkoztak, már összeköltöztek, eljegyezték egymást, és már a gyerekvállaláson gondolkodnak.

Couple who can't smile find love after bonding over suffering same rare condition

FOR many of us, seeing someone's smile for the first time is what draws us to them. But not in the case of one transatlantic couple, who have bonded over the fact that they were both born with a condition that stops them from making any facial expressions.

Alexet fogyatékossága miatt rengeteg megpróbáltatás és hátrány érte gyerekkorában, de úgy érzi, élete egy csapásra megfordult, amikor megismerkedett Erinnel. Erin pedig sosem gondolta, hogy valaha beleszerethet egy olyan férfibe, aki ugyanolyan betegséggel küzd, mint ő.

Mivel nincsenek arckifejezéseik, ezért kifejlesztettek egy sor más jelet, amellyel kifejezhetik érzelmeiket. Erin például oldalra dönti a fejét, ha boldog, de felismerik azt is, ha a másik csalódott vagy éppen ideges.

A pár gyerekvállaláson gondolkodik, ezért egy szakemberrel is konzultáltak arról, mekkora az esély arra, hogy születendő gyermekük is örökölje ezt az áldatlan állapotot.

Dr. Jonathan Cole, aki már évek óta tanulmányozza a Moebius-szindrómát, úgy véli, elég nagy az esély arra, hogy mindegyik gyermekük Moebius-szindrómával szülessen, de arra is van esély, igaz, kevés, hogy a baba csak hordozza a recesszív gént. Emellett úgy érvel, hogy ki más tudna jobban felnevelni egy Moebius-szindrómával élő gyermeket, mint azok a szülők, akik szintén így nőttek fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top