Életmód

Hamarosan egy nő is tagja lehet az amerikai elit alakulatnak, a Zöld sapkásoknak

Fennállása óta először lehet tagja az amerikai hadsereg elit alakulatának, a Zöld sapkásoknak egy nő.

Sikerrel teljesítette az amerikai különleges erők válogatását egy nő, így ő lehet az első nő, aki bekerülhet az amerikai hadsereg elitalakulatába, a Zöld sapkások közé – írja a CNN.

A meg nem nevezett nő első körben a különleges erők 24 napos felmérőjét teljesítette, amelyen a jelentkezőknek mentális és fizikai állóképességüket kell bizonyítaniuk. A nők az amerikai hadseregben 2016 óta vállalhatnak harctéri szolgálatot, és bár ez idő alatt többen is jelentkeztek az elit alakulatba, korábban egyikőjük sem felelt meg a teszten.

First woman passes special forces assessment on path to becoming Green Beret

A female soldier recently completed the Special Forces Assessment and Selection for the first time, making her a candidate to be the first woman to become a Green Beret, according to a US Army Special Operations Command spokesman.

Loren Bymer, az amerikai hadsereg Különleges Erők Parancsnokságának szóvivője elárulta, hogy a katonanő most a különleges alakulatok kvalifikációs kurzusára készül, ha azon átesik, akkor lehet a különleges erők tagja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top