Életmód

Különös ok miatt kap 150 fontot havonta a brit kormánytól egy román nő

Annak ellenére kap havonta 150 font (54 ezer forint) támogatást két gyermeke után egy román anya, hogy egy percig sem élt az Egyesült Királyságban.

Mihaela Cornienco egy kétgyermekes román anyuka, akinek a brit kormány 150 font támogatást fizet gyermekei után egy romániai bírósági döntés miatt, miután elvált férjétől.

A 45 éves Bogdan az angliai Leedsben dolgozott higiéniai ellenőrként, eredetileg ő kapott támogatást a brit kormánytól 8 éven keresztül, de a férfi lelépett, tartózkodási helye azóta is ismeretlen.

A román bíróság úgy döntött, hogy mivel a gyerekek még mindig a férfi családtagjai, és az Egyesül Királyágban élnek, ezért a nő jogosult a brit kormány támogatására.

„Az exférjem 8 éven keresztül dolgozott az Egyesült Királyságban, és havonta 1500 fontot keresett, de otthagyta a munkahelyét, és azóta senki sem tudja, hogy hol van” – mondta Corienco. Hozzátette: „Úgy gondolom, hogy még mindig több támogatást kap, mint amennyit nekem hazaküldött.”

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top