Életmód

Gyerekek húzták a Porschét, amiből az esperes a híveket köszöntötte – fotó

Megadta a módját beiktatásának a máltai főesperes, aki nem szamárháton, hanem egy gyerekek által húzott, nyitott tetejű Porschéban vonult be Zebbug városába.

Egy kisgyerekek által húzott, nyitott tetejű Porschéból köszöntötte a híveket egy máltai egyházközség új papja, akinek sajátos felvonulása heves ellenérzéseket váltott ki a szigetország lakóinak egy részéből.

Az esetről kedden közzétett amatőr videofelvételen az látható, ahogy John Sultana egy lenyitható tetejű Porsche Boxsterben állva integet a tömegnek, miután hivatalosan is felszentelték a Máltához tartozó Gozo szigetén lévő Zebbug település főesperesévé.

Az autót nagyjából ötven kisiskolás húzta kötelekkel.

Marlene Mizzi máltai EP-képviselő egyike volt azoknak, akik nem nézték jó szemmel az új főesperes parádéját. Mint Facebook-bejegyzésében írta: „a rossz ízlés és a túlzó hivalkodás csimborasszója. Gusztustalan! Mégis mi a fenét gondoltak?”

Sultana ugyanakkor – mint a Times of Malta című lapnak adott nyilatkozatából kiderül – nem érti, mi a gond a felvonulással, és úgy érzi, „a kommentárok egy része nem helyénvaló”.

Az egyház egyelőre nem kommentálta a hivatalosan történteket.

MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top