Életmód

Megrendítő dolgokat árul el életrajzi könyvében Michelle Obama

Megjelent Michelle Obama életrajzi könyve, amiben őszintén ír az átélt rasszizmusról, házasságának válságairól és a mesterséges megtermékenyítésről is.

A napokban jelent meg a korábbi amerikai First Lady, Michelle Obama életrajzi könyve, ennek kapcsán meghívták az ABC reggeli műsorába, ahol több döbbenetes részletet is elárult az új könyvből. Michelle Obama elmondta, hogy addig nem tudta, mennyire gyakori a vetélés, amíg 20 évvel ezelőtt első babáját el nem veszítette.

„Úgy éreztem, kudarcot vallottam, mert nem tudtam, milyen gyakoriak is valójában a vetélések, erről az emberek nem beszélnek. Magunkra maradunk a fájdalmunkkal, és azt hisszük, valami összetört bennünk. Éppen ezért nagyon fontos beszélni a fiatal édesanyákkal arról, hogy a vetélés igenis bárkivel megtörténhet” – mondta.

Michelle Obama azt is elérulta, hogy 34 évesen úgy döntött, mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoznak a továbbiakban, így mindkét lányuk lombikban fogant. Mesélt arról is, hogy ebben az időszakban házasságuk kisebb válságba került, főként azután, hogy Barack Obama az állami törvényhozásban kezdett el dolgozni. Megemlítette, hogy sokszor magának kellett beadnia a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges hormoninjekciókat.

forrás: hvgkonyvek.hu

Önéletrajzi könyvében Michelle Obama arról is ír, hogy a boldog házasságért dolgozni kell, az övéket többször párterápia mentette meg.

Beszámol még a gyermekkorában átélt rasszizmusról, mint ahogy arról is, milyen volt az Egyesült Államok első fekete bőrű First Ladyjének lenni.

A magyarul Így lettem címen megjelent könyv várhatóan bestseller lesz, mint ahogy annak idején Hillary Clinton és Laura Bush volt amerikai First Ladyk memoárjai is a könyveladási listák élére ugrottak.

BBCCímlapkép: MTI/EPA/Kamil Krzaczynski

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top