nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Megfejtették a boldog házasság titkát

Megfejtették a boldog házasság titkát

A Utahi Egyetem kutatói szerint a kulcs a házasság előtti szexuális életben rejlik.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Megfejtették a boldog házasság titkát – jelenti a The Sun. A lap a Utahi Egyetem tudósainak kutatására hivatkozva azt írja, azok a párok a legboldogabbak, akiknek egész élete során egyetlen szexuális partnerük volt.

Fotó: Unsplash

Nicholas Wolfinger, a projekt vezetője szerint azok, akik az esküvő előtt megtartóztatták magukat, kevésbé vannak kitéve a kísértésnek. „Azok a házastársak, akiknek egész életükben egyetlen szexuális partnerük van, hét százalékkal boldogabbak, mint azok, akik másokkal is ágyba bújnak” – mondja a kutató.

A kutatás során azoknak a nőknek, akiknek csak egyetlen partnerük volt, 64 százaléka mondta azt, hogy boldog házasságban él, míg a férfiaknál még magasabb, 71 százalék volt ugyanez az arány

Wolfinger professzor szerint a jelenség hátterében az áll, hogy szexuális tapasztalataink a viselkedésünkre is komoly hatással vannak. Azok például, akik hajlamosak a promiszkuitásra, gyakran az esküvő után sem tudják megállni, hogy több emberrel is lefeküdjenek, és hűtlenségük magától értetődően beárnyékolja a házasságukat.

Megosztás Facebookon