Életmód

Ötezer kilométert utazott a kutyus, hogy újra együtt lehessen a katonával, aki megmentette az életét

Sean és Barrie Szíriában kötöttek örök barátságot egymással. A fiatal tűzszerész „élete legboldogabb napja” volt, amikor visszakapta a kutyát.

Hosszú hónapok után találkozhatott újra Barrie, a kutya és gazdája, Sean, aki Szíriában megmentette a sérült blöki életét – írja a Metro. A harmincéves Sean Laidlaw egy tűzszerészcsapat vezetőjeként szolgált a háború sújtotta országban; egy bevetés során talált rá Barrie-re, aki egy felrobbantott épület romjai közé szorulva keservesen szűkölt.

Sean vizet és élelmet vitt a kiskutyának, majd lezáratta a területet, nehogy újabb bombatámadás érje. Barrie eleinte nem engedte közel magához, de aztán csak összemelegedtek, és idővel elválaszthatatlanok lettek. Sean egy golyóálló mellényből hámot, egy használt farmernadrágból pedig játékmackót fabrikált a kutyusnak, aki nem tágított mellőle, még a bevetésekre is elkísérte újdonsült gazdáját.

Fotók: Mercury Press & Media

„Sokat játszottunk, edzettünk, a táborban a szobámban aludt. Egész nap velem volt, velem evett, mellettem ült az anyósülésen, amikor Rakkába mentünk” – mondta a Metrónak Sean.

Három hónappal később a férfit hazarendelték. Örült, hogy újra láthatja a szeretteit, de közben szomorú is volt, hogy el kell válnia szőrös kis barátjától. Miután visszatért Nagy-Britanniába, megkereste a War Paws nevű iraki jótékonysági szervezetet, és megkérte őket, segítsenek, hogy magához vehesse a kutyát. Egy közösségi finanszírozó kampány keretében 4500 fontot gyűjtöttek össze Barrie utazására – de így sem volt könnyű megszervezni a nagy találkozót.

A kutyust először Irakba vitték, ahol alaposan kivizsgálták, és beoltották, majd augusztusban Jordániába szállították, ahol két hónapig karanténban volt. Sean kész volt rá, hogy odarepüljön érte, de végül melléjük állt a szerencse: Louise Hastie, a War Paws alapítója november elején Párizsba vitt két kutyát, és helyet szorított Barrie-nek is a repülőgépen.

Sean Essexből azonnal Párizsba repült. Mint mondja, ideges volt, hogy hét hónap távollét után megismeri-e még négylábú barátja, de végül minden jól sikerült. „Életem egyik legjobb pillanata volt, amikor találkoztam vele a reptéren – mondta a lapnak. – Soha nem voltam még ennyire boldog.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top