Életmód

Az ellenállással végzett edzések előnye: a tónusos női test

Miért jó a súlyzós edzés? Szalka Andi fitneszedzőtől megkapjátok a választ!

Tartsd meg az izmokat, hogy távol tartsd a zsírt!

A The American Journal of Clinical Nutrition tanulmánya szerint minden egyes elvesztett izomkilogramm visszakerül rád zsír formájában. Tehát azt az átlag 2,2 kg-ot, amennyi izomtól megválsz az időskori leépítő folyamatok következtében 50 éves korodig, felveszed feleslegben, és a nadrágméreted is megnő, még akkor is, ha a mérleg ugyanannyit mutat. 500 gramm zsír ugyanis 18%-kal több helyet foglal el a testben, mint ugyanannyi izom – mondja a szakértő. Összegezve: tartsd meg az izmokat, hogy távol tartsd a zsírt!

Tónusos női test

„Mi nők is hatékonyan formálhatjuk izmaikat ellenállással végzett edzésekkel. Valójában arányos és szép testalkatot csak így érhetünk el. Sokan szeretik a kardió edzéseket is (futópad, taposógép, ellipszis gép), melynek eredményeképpen karcsúak lesznek ugyan, de erőnlétben és feszességben nem kapják meg a várt eredményt. Biztos éreztük már úgy, hogy bár sportolunk, mégsem elég definiált a külsőnk. A súlyzós edzéssel éppen ezen lehet változtatni! Testünk fitt és sportos benyomást kelt. Az ellenállással végzett munka emellett levezeti a napközben felgyülemlett feszültséget is, és segíti a zsírégetést! Ugyanis ha nő az izmok tömege, akkor több kalóriát éget el a szervezet, így javul a test izom-zsír aránya” – mondja Szalka Andi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top