Életmód

Vállald fel magad: férfiak és nők szívmelengető fotói vitiligós bőrükről

Ez az a bőrbetegség, ami miatt jellegzetes, hófehér foltok jelennek meg a bőrön. Vannak, akik egész életünkben szégyenkeznek miatta, és szerencsére vannak, akik büszkén mutatják meg foltjaikat!

A mai napig nem tisztázott pontosan, hogy a vitiligót mi okozza, a tudomány jelen állása szerint autoimmun betegségről van szó. A világ népességének egy százaléka, vagyis cirka 50 millió ember él vitiligóval, csak Magyarországon nagyjából 200 ezer ember érintett, akiknek többsége igyekszik titkolni, elfedni foltjait, amennyire lehet.

Több vitiligós emberről is írtunk már, akik elmesélték, milyen megaláztatásokat kellett elszenvedniük a bőrükön elterjedő fehér foltok miatt. A következő fotókon férfiak és nők büszkén mutatják meg vitiligós testüket. Az üzenet egyszerű: fogadd el magad úgy, ahogy vagy! Követendő példa mindazoknak, akik valami miatt nem szeretik önmagukat és a testüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top