Életmód
Szponzorált tartalom

Páros edzésterv – napi 20 perc sport kifejezetten párok részére

Napi 20 perc intenzív mozgással karbantarthatod az egészséged, és jó formában marad a tested. De néha nagyon unalmasak ezek az edzések, és ilyenkor jó, ha van melletted valaki, aki átlendít a holtponton, és kicsit motivál. Miért ne lehetne ez a párod? Íme 3 gyakorlat, ami nemcsak hatékony, de még szórakoztató is, és erősíti az összetartást köztetek! Az pedig csak hab a tortán, hogy ezek a lakásban, sportszerek nélkül is végezhetők!

Három erőfejlesztő gyakorlatból álló páros edzésprogramot mutatunk most nektek, amivel nem csupán a napi testmozgás rutinját frissíthetitek fel, de még a párkapcsolatotokat is! Mivel a gyakorlatsor összesen körülbelül 20 percet vesz igénybe, emiatt a megszokott napirendeteket sem kell felborítanotok!

Háttal egymásnak

Ez egy nagyon vicces kis gyakorlat, ami nemcsak a lábak, a hát és a has izmait erősíti, de még a bizalmat is egymás iránt. Ugyanis ha valamelyikőtök kicsit lazábban áll hozzá, és nem figyel a másikra, akkor könnyen „felborulhattok”.
Álljatok egymásnak háttal kis terpeszben, és ereszkedjetek lovagló ülésbe, kissé előredöntve a felsőtesteteket úgy, hogy egymáshoz ér a feneketek. Ezután lassan, egymást támasztva, a tarkótokra tett kézzel guggoljatok le egészen a földig, majd ugyanilyen lassan emelkedjetek vissza az eredeti testhelyzetbe. Egymás után 3-5 guggolást hajtsatok végre. Kis pihenő után csináljatok meg egy újabb szériát. Összesen 6-7 percig végezzétek ezt a gyakorlatot.

Erős karok

Fogjátok meg egy törölköző két végét, és álljatok egymás mellé karnyújtásnyi távolságra. Emeljétek azt a karotokat vállmagasságba oldalra, amelyik a törölközőt tartja. Egyikőtök keze legyen könyékben behajlítva, a másiké pedig kinyújtva. Ezután kezdjétek el a mozdulatsort: mintha gumi expandert húznátok ki, úgy hajlítsátok a karotokat: egyikőtök maga felé húzza a törölközőt, a másik pedig ennek hatására kinyújtja a karját, és közben mindketten erőt fejtetek ki. Könnyedén szabályozhatjátok ennek az „élő expandernek” az erősségét, de érdemes minél nagyobb erőt beleadni, hiszen így fejlődik igazán a bicepsz, a tricepsz és a váll is. Egyhuzamban 15-20 hajlítást végezzetek el, majd váltsatok kart, és ismételjétek meg. Folytassátok ezt a gyakorlatot és váltogatást 6-7 percen át.

Fekvőtámasz két személyre

A fekvőtámasz kitűnő erősítő gyakorlat, ha pedig a társad egy kicsit még rá is segít, még formásabb és nagyobb izmokat fejleszthetsz vele. A mozdulatsor egy teljesen hagyományos fekvőtámaszból áll, az extra mindössze az, hogy közben a párod veled szemben és feletted áll, és a tenyerével a lapockáidra támaszkodva egy kis súlyt helyez rád. Egyszerre 10-15 fekvőtámaszt nyomjatok így le, majd váltsatok. Haladóbbak akár azt is megtehetik, hogy fekvőtámasz közben a társuk hátára fekszenek hassal, ami nagyon kellemes és vicces pozíció, de komoly izomerő kell hozzá! Amíg ez nincs meg, inkább maradjatok az eredeti változatnál.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top