nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Nem is gondolnád, mennyire hatékony a gyors gyaloglás

Nem is gondolnád, mennyire hatékony a gyors gyaloglás

Ha nem érzel kedvet ahhoz, hogy futni járj, csoportban tornázz, vagy konditerembe járj, komoly eredményeket érhetsz el gyaloglással is.
Avatar
Bors Hanna
f Ajánlom

Miért érdemes gyors gyalogolni?

A gyaloglás átmozgatja az egész testet, növeli az állóképességet, csökkenti a csontritkulás kialakulásának rizikóját, javítja a testtartást, élénkíti az anyagcserét, felpezsdíti a vérkeringést, továbbá óriási előnye, hogy bárhol és bármikor végezhető.

Napi 30 perc gyaloglással több száz kalóriát égetünk el, de aki kizárólag gyaloglás segítségével szeretne fogyni, annak nem árt tudnia, hogy ehhez a napi félórás séta nem elegendő, mivel a mozgás alacsonyabb hatásfoka miatt 30 perc alatt a szervezet az elraktározott zsírkészletéhez még csak hozzá sem nyúl. A fogyás érdekében a napi adagot 1-1,5 órára kell emelni.

gyorsgyaloglas

Figyelj a technikára

A gyalogláskor az előrelépés nyújtott lábbal történik, először a sarok éri a talajt, majd a testsúlyt gördüléssel helyezzük át, a külső talpélen keresztül. Sportolás közben a karoknak behajlítva és mozgásban kell lenniük. A bemelegítést, a mozgást megelőző és levezető gyakorlatokat semmiképp se hagyjuk ki!

Megosztás Facebookon