Életmód

Öt speciális nevelési igényű gyereket fogadott örökbe a nagylelkű férfi

Ben Carpenter 21 évesen fogadott örökbe először gyereket, és azóta még négy másikat.

Az angol Ben Carpenter most 34 éves. 21 éves volt, mikor először jelentkezett örökbefogadásra, és ő lett a legfiatalabb meleg örökbefogadó szülő az Egyesült Királyságban. Kisfia, Jack most 11 éves, és autizmussal született.

Később befogadta a vak és Pierre Robin-szindrómában szenvedő Rubyt, a siket Lilyt és a Dawn-szindrómás Josephet. Nemrég pedig a 15 hónapos Noah-t, aki szintén fogyatékkal él, nehezen tudja mozgatni a végtagjait.

Fotó: Huddersfield Examiner

A férfi már fiatalon speciális nevelési igényű gyerekekkel és fogyatékkal élő felnőttekkel dolgozott, úgyhogy tudja, mit vállalt. Optimistán áll a gyerekei neveléséhez: „Imádom az életünket. Az emberek szerint kemény munka ilyen gyerekeket nevelni, de én minden percét élvezem. Csodálatos gyerekek. Sosem hagyják, hogy a fogyatékosságaik hátráltassák őket bármiben, egyszerűen csak élik az életüket.

Azért Carpenter kap segítséget: noha a gyerekeket egyedül neveli, az anyja mindenben támogatja, és két barátnője is besegít, ha kell.

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top