Életmód

Kitüntették a manchesteri terrortámadás után segítő rendőrkutyát

Mojo önfeláldozóan vett részt a mentésben. A támadás óta nyugdíjba vonult.

A manchesteri rendőrség érdemrendjét adták Mojónak, a rendőrkutyának. Az állat 2017 májusában az elsők között ért oda a manchesteri terrortámadás helyszínére, és vett részt a mentésben. Gazdájával és rendőr kollégájával, Phil Healyvel aznapra befejezték már a műszakjukat, mikor a férfi hírt kapott a támadásról. Azonnal a helyszínre siettek, ahol Mojo a túlélők felkutatásában és a menekülők biztonságos kikísérésében is részt vett a pánikoló sokaság közepén.

Mojo, a rendőrkutya. Fotó: Julian Brown / PDSA

Később más mentőkutyák is csatlakoztak hozzá. Gazdájával másnap reggel 7-ig szolgálatban voltak. A kutya azóta, idén augusztusban jól megérdemelt nyugdíjba vonult. Nemsokára tartják a díjátadó ünnepséget, ahol két, a tűzoltók kötelékében szolgáló kutya, Cracker és Echo munkáját is elismerik.

A helyi rendőrség állatok részére alapított díját 1943 óta adják át. Eddig hét kutya és tíz ló kapta meg az érdemrendet.

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top