Életmód
Szponzorált tartalom

Ifjú magyar szakemberek Európa legjobbjai között – kilenc érmet szerzett a hazai csapat az EuroSkills versenyén

Szeptember utolsó napjaiban 28 nemzet több mint ötszáz versenyzője mérte össze tudását a szakmák rangos megmérettetésének számító EuroSkills versenyen Budapesten. A 2008 óta megrendezésre kerülő viadalon, melynek Hollandia, Portugália, Belgium, Franciaország és Svédország után idén első alkalommal adott otthont egy közép-kelet-európai ország, Cseke Szabolcs, a PPG Trilak versenyzője második helyezést ért el!

 

Idén szeptember 26–28. között a Papp László Sportaréna közönsége egy nem éppen szokványos versengésen szoríthatott a magyar részvevőknek. Az Európa 28 országából verbuválódott indulók ugyanis nem különféle sportágakban, hanem olyan szakmákban mérték össze képességeiket, mint például az autószerelés, a kirakatrendezés, az ápolás és gondozás vagy éppen a kertépítés. Az összesen 37 mesterség képviselői ebben az évben a járműipar és logisztika, az építőipar, a gyártástechnológiák és mérnöki tevékenységek, az információkommunikációs technológiák, a kreatív művészetek és divat, valamint a szolgáltatóipar és vendéglátás területeiről érkeztek, és három napon át, összesen 14-18 órát versenyezve adták le legjobb mesterműveiket a zsűrinek egyéni és csapatverseny kategóriákban.

A magyar csapat az EuroSkills nyitóünnepségén

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett versenyen a legjobb hagyományokat ápolva ezúttal is kiváló eredményt ért el a hazai küldöttség, hiszen a 27 szakmában induló magyar fiatalok három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek. A magyar csapatból tehát minden harmadik versenyző dobogós eredményt szerzett, és ezzel a nemzetek versenyében is az egyik legjobb teljesítményt érték el!

Az abu dhabi negyedik hely után dobogó Budapesten!

Cseke Szabolcs, a PPG Trilak érdi versenyzője festő és díszítőfestő szakmában szerzett ezüstérmet, ismét megerősítve, hogy ebben a mesterségben korosztálya legjobbjai között kell vele számolni. Szabolcs ugyanis a szakmák világbajnokságán, a Abu Dhabiban megrendezett WorldSkillsen már elért egy kimagaslóan jó eredményt tavaly megszerzett negyedik helyezésével.

Cseke Szabi az EuroSkills versenyén az ezüstérmes mestermunkát készíti éppen. Két és fél éves felkészülés előzte meg ezt a napot

„Körülbelül ezer munkaórát gyakoroltunk az öt modulból álló feladatsorra, ahol tapétázásban, ajtómázolásban, designfestésben, absztrakt falfestésben és egy szabadon választott kép elkészítésében mérték össze tudásukat a résztvevők” – számolt be a közel 2,5 éves felkészülési időszak küzdelmeiről Csáki Csaba aranykoszorús festő-mázoló-tapétázó mester,  Szabolcs felkészítője. Csáki úr elmondta, hogy 24 éves versenyzőjét országos selejtezők során választották ki a szakma legjobb ifjú képviselői közül. „Nagyon komoly szakmai alázatra van szükség egy ilyen eredményhez, és nem elég önmagában az, hogy valaki szeresse a hivatását. A pontosság és az áldozatkészség is elengedhetetlen ebben a megmérettetésben, és Szabolcs eddig már számos selejtezőn és versenyen bizonyította, hogy ezek az erények mind megvannak benne.”

„Szeretem a szakmám, és meg fogok élni belőle”

„Természetesen voltak megpróbáltatások, nehézségek és hullámvölgyek a felkészülés során, amikor nem jöttek a várt eredmények, de akkor is tovább tudtunk lendülni” – mondta el közvetlenül a díjátadó után Szabolcs. „A legnagyobb köszönettel a PPG Trilaknak tartozom, mert biztosította a hátteret a felkészüléshez, és ez mindig segített a holtpontokon is túljutni. A versenyen a végletekig el kellett menni a minőségben és precizitásban, olyan mértékben, ami a való életben már nem is követelmény. Nehéz volt, de nem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a versenybe, mert szeretem ezt a szakmát, és szerintem ha jól csinálja valaki, akkor ebből a mesterségből tisztességes színvonalon meg lehet élni ma Magyarországon, akár hosszú távon is”  – mondta az ezüstérmes versenyző.

Az Abu Dhabiban megrendezett világversenyen tavaly negyedik lett Szabolcs. Ez a kép ott készült

„A PPG Trilaknál kidogoztunk egy motivációs rendszert azért, hogy a fiatalok minél nagyobb számban jelentkezzenek a festő szakmában a versenyre. A dobogós helyezetteknek például magas pénzjutalmat kínáltunk fel. Szabolcs megérdemelten kapja majd meg ezt a jutalmat, amely a második helyezésével jár, hiszen összesen mintegy 130 napot készült intenzíven a megmérettetésre, és a teljes felkészülési idő 2 és fél évében végig keményen dolgozott azért, hogy ő képviselhesse az országot az EuroSkillsen” – mondta Horváth József, a PPG TrilakFestőkadémia vezetője.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top