Aktuális

Mától büntethető a hajléktalanság

Életbe lépett a szigorú, hajléktalanokat vegzáló törvény, amely kimondja, hogy szabálysértés az utcán élni.

Hétfőn hatályba lépett a szabálysértési törvény azon rendelkezése, amely jogellenessé és így büntethetővé tette a közterületen életvitelszerű lakhatást, azaz a hajléktalanságot.

Az ATV úgy értesült, a hét elejére nagy rendőrségi akció is készül. A rendőrök először csak felszólítják a fedél nélkül élőket, háromszori felszólítás után azonban börtönbe is kerülhetnek a hajléktalanok.

Forrás: pixabay

A budapesti Kossuth téren összegyűlt néhány száz ember előtt csaknem nyolcvan kortárs magyar író – köztük Takács Zsuzsa, Tóth Krisztina, Kemény Zsófi, Závada Pál, Parti Nagy Lajos, Radnóti Sándor, Szabó T. Anna és Lackfi János – az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmára reagáló, egy-egy táblára írt mondatát olvasta fel Gergye Krisztián és Hajmási Dávid, tiltakozva a szabálysértési törvény hétfőn hatályba lépő módosítása ellen – írja az MTI.

A Város Mindenkié Csoport szerint nem büntetni kellene a hajléktalanságot, hanem megfelelő lakhatáshoz kellene segíteni az embereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top