Életmód

Három éve egy falatot sem evett, mert mindenre allergiás

A 21 éves amerikai lány allergiája annyira súlyos, hogy már az étel puszta illata is rohamot válthat ki nála.

„Tulajdonképpen nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindenre allergiás vagyok” – idézi a 21 éves Cheyanne Perryt a LadBible. A fiatal, dél-karolinai lány a kötőszöveteit érintő ritka betegség, az Ehlers–Danlos-szindróma és az átlagosnál is súlyosabb allergiája miatt gyakorlatilag nem hagyhatja el az otthonát, ám mindezek ellenére is sikerült megőriznie a humorát. Mint mondja, ma már nem okoz gondot neki, hogy viccelődjön a betegségén.

Pedig Cheyanne állapota egyáltalán nem nevetséges. Az allergiája olyan súlyos, hogy már az étel puszta illata is rohamot válhat ki nála. De nem csak az: allergiás a kozmetikumokra és a tisztítószerekre is, ezért a családjának és a vőlegényének a legszigorúbb szabályok szerint kell élniük. Nem használhatnak például illatosított sampont vagy tusfürdőt, főzni pedig csak a garázsban kialakított konyhában tudnak. „Nem tudok elég hálás lenni a szeretteimnek, akik vállalták értem ezeket a kellemetlenségeket és teljesen átalakították az életüket” – mondta Cheyanne.

allergia ételallergia

Kép forrása: LadBible

A fiatal lány beszélt arról is, hogy 13 éves kora óta nem járhat iskolába sem: otthon kell tanulnia, az Ehlers–Danlos-szindróma miatt ugyanis már a legapróbb mozdulattól kiugranak az ízületei, napjában akár többször is. „Ma már megtanultam, hogyan mozoghatok úgy, hogy ez ne történjen meg, ahogy azt is, hogyan segíthetek magamon, ha mégis megtörténne” – jelenti ki a lány, akinek legnagyobb vágya az, hogy egyszer pszichológus legyen.

allergia ételallergia

Kép forrása: LadBible

„Mikor depressziós voltam, és terapeutát kerestem, rájöttem, hogy csak nagyon kevés olyan szakember van, akinek tényleges tapasztalata is van krónikus betegségekkel. Hiszem, ha odajutok, sokat tudnék segíteni a hozzám hasonló helyzetben lévőknek, hiszen pontosan tudom, min kell keresztülmenniük” – mondja Cheyanne, aki noha három éve egy falat szilárd ételt sem evett, szentül hiszi, hogy az állapota még javulhat a jövőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top