nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Megtalálták a Bakonyban eltévedt túrázó diákot

Megtalálták a Bakonyban eltévedt túrázó diákot

Lemaradt a túrázó csoporttól, aztán rossz irányba indult el. A hasonló jelzések tévesztették meg.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Gyalog és biciklivel túrázott egy veszprémi középiskolás csoport a Bakonyban, Vinye környékén. Az egyik 18 éves fiú azonban lemaradt a többiektől. Új bakancsban volt, ami törte a lábát, ezért leült pihenni. Amikor a társai után indult volna, nem tudta, merre kell menni – számolt be az RTL Klub.

A tanárnő csak később vette észre, hogy a fiú nincs a csoporttal. Rendőrök, speciális mentők és tűzoltók indultak a keresésére. Már szürkült, amikor egy polgárőr és egy szabadnapos rendőr rátalált a fiúra.

Kiderült, hogy a nagyon hasonló túrajelzések miatt a diák rossz útvonalat követett. A csoport a piros turistaúton haladt, míg a fiú a piros nyíl irányába ment.

Egy túravezető szerint a hasonló eseteket úgy lehet elkerülni, ha minden túrázó ismeri, melyik útvonalat követik, szétválás esetén pedig ezen haladnak.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon