Életmód

Röhögő nagymama repített a sikerlisták élére egy gyerekkönyvet – videó

Az idős nő ragadós nevetése mindennél jobb reklámnak bizonyult.

Craig Smith The Wonkey Donkey című gyerekkönyve 2009-ben jelent meg, és meglehetősen visszhangtalan maradt. Egészen addig, amíg idén augusztus végén fel nem került az internetre egy videó, amin egy skót nő, Janice Clark felolvassa a könyvet az unokájának. A videót Clark lánya vette fel, és a nagymama végigröhögi rajta a mesét sajátos nevetési stílusban.

A videó nagyon népszerű lett, körbement az interneten. Most viszont kiderült, hogy Smith könyvének eladásaira is jótékony hatással volt. Az amerikai könyvpiac 85 százalékát lefedő NPD BookScan felmérései szerint a Wonkey Donkey-ból 100 ezer példányt adtak el az ősszel. Ebből 90 ezer október első hetében ment el. Többet adtak el belőle, mint Bob Woodward Donald Trumpról szóló, Fear című könyvéből.

Az AP News cikke idézi egy connecticuti könyvesbolti eladó véleményét. Szerinte ősz előtt senkinek fogalma sem volt róla, mi az a Wonkey Donkey, most viszont veszik, mint a cukrot. Jellemzően nagymamák, akik az unokájuknak vásárolnak.

(Címlapi kép: Scholastic)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top