nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Röhögő nagymama repített a sikerlisták élére egy gyerekkönyvet – videó

Röhögő nagymama repített a sikerlisták élére egy gyerekkönyvet – videó

Az idős nő ragadós nevetése mindennél jobb reklámnak bizonyult.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

Craig Smith The Wonkey Donkey című gyerekkönyve 2009-ben jelent meg, és meglehetősen visszhangtalan maradt. Egészen addig, amíg idén augusztus végén fel nem került az internetre egy videó, amin egy skót nő, Janice Clark felolvassa a könyvet az unokájának. A videót Clark lánya vette fel, és a nagymama végigröhögi rajta a mesét sajátos nevetési stílusban.

A videó nagyon népszerű lett, körbement az interneten. Most viszont kiderült, hogy Smith könyvének eladásaira is jótékony hatással volt. Az amerikai könyvpiac 85 százalékát lefedő NPD BookScan felmérései szerint a Wonkey Donkey-ból 100 ezer példányt adtak el az ősszel. Ebből 90 ezer október első hetében ment el. Többet adtak el belőle, mint Bob Woodward Donald Trumpról szóló, Fear című könyvéből.

Az AP News cikke idézi egy connecticuti könyvesbolti eladó véleményét. Szerinte ősz előtt senkinek fogalma sem volt róla, mi az a Wonkey Donkey, most viszont veszik, mint a cukrot. Jellemzően nagymamák, akik az unokájuknak vásárolnak.

(Címlapi kép: Scholastic)

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon