nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Nem lesz korhatára az ápolási díjnak

Nem lesz korhatára az ápolási díjnak

Az önellátásra képtelen gyerekek után járó ápolási díjnak nincs korhatára. 18 évesnél idősebb gyermekek szüleinek is jár a díj a gondozásért.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

A gyermekek otthongondozási díjáról is beszélt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton. Novák Katalin elmondta, az ápolási díjnak nincs korhatára, arra a 18 évnél idősebb gyermeküket ápoló szülők is jogosultak.

(Forrás: Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület)

Ahogy mi is megírtuk, az önellátásra képtelen gyereküket otthon ápoló szülőknek jövő év január 1-jétől bevezetik a gyermekek otthongondozási díját (gyod), amelynek összege bruttó 100 ezer forint lesz. A díjra 17 ezer család jogosult. Azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyereket is nevelnek, másfélszeres összegű, tehát bruttó 150 ezer forint gyodot kapnak. A gyermekek otthongondozási díját nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettség terheli. (MTI)

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon