Életmód

Februárban lehet utoljára próbálkozni az egyik legnépszerűbb nyelvvizsgával

A frankfurti központ döntése értelmében Magyarországon megszűnik a TELC nyelvvizsgarendszer.

Sajnálattal tájékoztatunk titeket, hogy a TELC frankfurti központja 2018. szeptember 30-tól hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését” – írta a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) az általa alkalmazott tanároknak. Az Eduline-nak azt mondták, a hír őket is meglepetésként érte.

2000 óta közel négyszázezer vizsgázó fordult meg vizsgahelyeink hálózatában, ezzel a hazai rendszerek között a második legnagyobb vizsgaközpontként működünk. Az elmúlt években kitartóan dolgoztunk, vizsgacsalási botrányok nálunk nem fordultak elő” – mondták, hozzátéve, emiatt sem értik, miért szünteti meg a központ a magyarországi vizsgáztatást.

Fotó: Profimedia

Akik jelenleg a TELC képzéseire járnak, és hozzájuk jelentkeztek nyelvvizsgára, még biztosan letehetik a vizsgát. Az utolsó időpontokat 2019 februárjára tűzték ki. Ugyanakkor a TIT sem marad nyelvvizsga nélkül: áprilisban kapott akkreditációt saját fejlesztésű, iXam nevű nyelvvizsgarendszerük, amely ugyanúgy egynyelvű, mint a TELC, vagyis nincs fordítási, közvetítési feladat benne. Az azonban újdonság, hogy a vizsga egy részét számítógépen is meg lehet oldani, ezzel főként a tizenéveseknek és a fiatal felnőtteknek kedveznének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top