nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Hajszárítók biztonságos működését is vizsgálták.
Sipos Márta
f Ajánlom

Szépségápolási termékeket és hajszárítókat ellenőrzött az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

Az országos ellenőrzés során 120 különböző kozmetikai terméket és 12 hajszárítót vizsgáltak meg. A hajszárítók esetében azt ellenőrizték, hogy biztonságos-e a működésük, megfelelő-e az áramütés és túlmelegedés elleni védelmük. A feltételeknek az összes termék megfelelt.

A kozmetikumok esetében a termékek mikrobiológiai jellemzőit, valamint a tartósítószerek mennyiségét vizsgálták, ezek határérték feletti szintje ugyanis bőrproblémákat okozhat.

Az ellenőrzés során két-két sampon és natúrkozmetikum, egy-egy folyékony szappan és pipereszappan nem felelt meg az előírásoknak: volt olyan, amelyik mikrobiológiai szennyeződést tartalmazott, volt, amelyiknek a címkézése nem volt megfelelő, és olyan is volt, amelyiknek a minőségmegőrzési ideje járt le. Ezeket kivonták a forgalomból.

A részleteket erre a linkre kattintva találod meg!

Thinkstock

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon