Életmód

Lehet, hogy nem üt meg téged, de attól még ugyanúgy árt neked! – megrázó fotó az érzelmi bántalmazásról

Erőteljes bejegyzést írt egy fiatal lány az érzelmi bántalmazásról. Már több mint 80 ezren megosztották.

Több mint 80 ezren megosztották már egy fiatal egyetemista lánynak a bejegyzését, aki az érzelmi bántalmazás súlyosságára szerette volna felhívni a figyelmet. Kelsey Baker a napokban szakított barátjával, aki hosszú időn át lelki terror alatt tartotta. A bejegyzése mellé egy fényképet is csatolt, hogy megmutassa: ez a fajta bántalmazás talán nem látszik meg az áldozaton, de attól még ugyanolyan súlyos következményei lehetnek.

Talán nem üt meg téged, de kikényszeríti, hogy bocsánatot kérj, amiért felizgatod magad, ha bántott téged. Talán nem üt meg téged, de mindennap kínosan kell ügyelned arra, hogy elégedett és nyugodt maradjon

– kezdi a bejegyzést a lány, majd konkrét példákat is hoz arra, milyen az, amikor az ember együtt él az érzelmi bántalmazással. Amikor az egyik pillanatban virágokat kapsz, csak hogy a másikban zokogva feküdj le aludni, amiért egy „gyanús” srác lájkolta az egyik képedet. Vagy amikor egy nap fülbevalókkal lep meg téged, hogy aztán másnap azzal fenyegetőzzön, hogy lefekszik egy másik nővel, amiért kiálltál magadért.

Kelsey Baker/Facebook

Kelsey Baker végül úgy döntött, otthagyja a bántalmazó kapcsolatot, most pedig mindenki mást is erre szeretne ösztönözni, aki hasonló helyzetben van.

Ez egyáltalán nincsen rendben. És nem te vagy a hibás. Ne kérj bocsánatot a hibáidért. (…) Az ő lelke már összetört. Ne hagyd, hogy a tiédet is összetörje.

A fiatal nő bejegyzése alá az elmúlt egy hétben csaknem 8 ezer hozzászólás érkezett – főként olyan nőktől, akik maguk is átéltek már hasonlót.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top