Életmód

Nagyot változik a Wizz Air poggyászkezelése novemberben

November elsejétől újabb változás áll be a Wizz Air poggyászkezelési szabályzatában. A légitársaság bevezeti a 10 kilogrammos feladott poggyászt.

Újabb változásokat léptet érvénybe a Wizz Air a poggyászkezelés területén. A november elsejétől életbe lépő új szabályzat bevezeti a 10 kilogrammos feladott poggyászt. A légitársaság az utazási szokások változásával indokolja a lépést, amivel a késéseken is faragnának.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A fapados közleményében kiemeli, hogy évente több mint 10 ezer járatot érint a poggyászhoz kapcsolódó késés, ami mellett az egyes úti célokon eltöltött idő hossza folyamatosan csökken, és a rövidebb utakra kisebb, könnyebb csomaggal repülnek az emberek.

A Wizz Air szerint utasainak egyharmada vásárolt feladott poggyászt, és hétből átlagosan mindössze egy utas választotta a fedélzetre is felvihető kézipoggyászt.

November elsejétől minden megváltozik majd:

  • Minden utas felvihet a fedélzetre egy ingyenes kézipoggyászt, legfeljebb 40x30x20 cm méretben (ez nem változik a jelenlegi helyzethez képest).
  • Az elsőbbségi beszállást vásárló utasok (5 eurótól kezdődik) egy további kézipoggyászt felvihetnek a fedélzetre, legfeljebb 55x40x23 cm méretben (eddig a legolcsóbb, basic jegyet vásárlóknak fel kellett ezt adniuk az utasfelvételi pultnál, bár ezt ingyenesen megtehették, a drágább Wizz Go és a Wizz Plus jegyekkel garantáltan a fedélzetre lehetett vinni a kézipoggyászt, és az ár tartalmazott 20 vagy 32 kg-os feladott poggyászt is).
  • A Wizz Air bevezeti a 10 kg-os feladott poggyászt 7 eurós induló áron (eddig csak 20 és 32 kg-os feladott poggyászt lehetett választani).

Forrás: Wizz Air

Az október 10. előtt foglalt, 2018. november 1. utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt, míg a szintén korábban foglalt és november 1. utáni időszakra szóló, de feladott poggyászt tartalmazó foglalásokhoz díjmentesen WIZZ Priority szolgáltatást ad a légitársaság. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top