Életmód

5 ok, amiért kezdj el jógázni

Kifogások mindig vannak..., ha régóta tervezed, hogy kipróbálod a jógát, de még nem jutottál el egyetlen órára sem, akkor olvasd el ezt az 5 indokot, ami meghozza a kedved a mozgáshoz!

A jóga pozitív hatásairól rengeteg cikk és tanulmány született. De hogy valójában miért érdemes beiktatni ezt a mozgásformát a mindennapokba? 5 okot is adunk rá!

1. Csökkenti a szorongást

Aki rendszeres jógázásra adja a fejét, annak van egy remek hírünk: kutatások bizonyítják, hogy a jóga és a meditációs gyakorlatok jótékonyan hatnak mind az agy, mind a szervezet, mind a lélek működésére. Pár hónap alatt a jóga segítségével csökken a depresszió és a szorongás is!

2. Immunerősítő

Gondoltad volna? Pedig igaz! Kutatások bizonyítják, hogy az immunrendszer erősödik, a gyulladások csökkennek, jelentősen javul az anyagcsere, és a stresszt sokkal jobban kezelik azok, akik elkezdtek jógázni.

3. Öngyógyító folyamatokat indít el

A jóga és a meditáció öngyógyító folyamatokat indít el a szervezetben. Nemcsak a fizikai aktivitást, az állóképességet javítja a rendszeres gyakorlás, hanem az elmére és a testre is rendkívül pozitívan hat. A kutatók szerint a jóga valóban hozzájárul az egészséges életmódhoz, a kiegyensúlyozott és boldog élethez.

4. Segíti a diétád!

A különböző csavarások, oldalra hajlítások, fordított testhelyzetek serkentik az emésztést, fokozzák a bélműködést, az anyagcserét, ezáltal nemcsak a méreganyagok ürülnek ki a szervezetünkből, hanem a kilók is gyorsabban olvadnak le.

5. Kulcs az Alzheimer-kór ellen

A jóga rendszeres gyakorlásával nemcsak a testünket tehetjük feszesebbé és hajlékonyabbá – kutatók egy csoportja még az Alzheimer-kór ellenszerét is a jógában látja!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top