Életmód

Te mikor voltál mellrákszűrésen?

Este tartja a hagyományos lánchídi sétát „Minden nő számít!” jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület.

Évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon mellrákkal – férfiakat és nőket egyaránt. Élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás – áll az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület, amely vasárnap estére lánchídi sétát rendez, hogy felhívja a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára.

Menj el szűrésre!

A séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. A hídséta naplementekor, 18.30-kor kezdődik.

A lánchídi séta iránt érdeklődők további részleteket az egyesület weboldalán találhattok.

Közlekedési változások a séta miatt

A programok miatt este lezárják a Lánchidat. Várhatóan este fél hat és fél nyolc között lesz a zárás, a 16-os busz rövidített útvonalon – pesti vonalszakaszát nem érintve – a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között – tájékoztatta a BKK az MTI-t.
    
A 16-os busz ebben az időszakban nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér irányából érhető el közösségi közlekedéssel.
    
A 105-ös busz ebben az időszakban a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem.

Az NLCafénál is kiemelten fontosnak tartjuk a mellrák elleni küzdelmet, ezért októberben tematikus sorozatot indítunk a mellrákról. Tudj meg mindent, hogy elkerülhesd a bajt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top