Életmód

„Ha van szülésznő ismerősöd, kérlek, ne szexelj karácsonykor”

Egy brit szülésznő a Twitteren kérte meg ismerőseit, hogy idén karácsonykor fogják vissza magukat az ágyban – ő és a kollégái kedvéért.

„Mielőtt dolgozni kezdtem volna, azt gondoltam, a legtöbb munkánk novemberben lesz majd; elvégre ez a hónap éppen kilenc hónapra van a Valentin-naptól” – kezdte Twitter-bejegyzését a 33 éves londoni szülésznő, Mhairi Maharry, majd hozzátette: a valóságban nem a november, hanem a szeptember a legzsúfoltabb hónapjuk.

„Már szeptember elején se győztük a tempót. Fogalmam sincs, mi lesz itt a következő napokban” – panaszolta. Maharry tapasztalatait a brit születési statisztikák is megerősítik; ezek szerint ugyanis évről évre egyre több gyerek születik szeptemberben, a hónap gyerekszületés szempontjából legzsúfoltabb napja pedig szeptember 26-ára esik.

Forrás: pixabay

„És mindez az ünnepi időszak, de leginkább a karácsony miatt. Nagyjából ez lehet az az időszak, amikor a párok egy jelentős része eldönti, hogy jövő évben gyereket szeretnének, és már karácsonykor hozzá is látnak a projektnek. Az ünnepi időszak ráadásul a pihenésről, a felhőtlen hangulatról és a boldogságról szól, nem csoda, hogy ezek után a szeptember kész katasztrófa a mi szakmánkban.

A szülésznő a bejegyzés végén arra kérte ismerőseit, ha van szülésznő ismerősük, és még kedvelik is, idén karácsonykor fogják vissza magukat az ágyban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top