Életmód

Neves elismerést kapott az NLCafé újságírója

Rangos elismerést vehetett át Kránicz Dorottya, az NLCafé újságírója. A Dr. Szegő Tamás-díjat idén huszonkettedszer ítélte oda a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Immár 22. alkalommal ítélte oda a MÚOSZ a Dr. Szegő Tamás-díjat azoknak a 30 év alatti újságíróknak, akik az írott vagy az elektronikus média bármely területén, publikációikban kiállnak az érdekeik érvényesítésére képtelenekért.

Gratulálunk a díjazottaknak – forrás: pixabay

Az idei díjazottak között szerepel az NLCafé újságírója, Kránicz Dorottya is, aki a harmadik díjat vehette át az NLCafén illetve a Magyar Narancsban publikált cikkeiért, amelyekben antiszociális fiatalok  vagy éppen egy amfetaminfüggő doktorandusz küzdelmét mutatta be az olvasóknak.

A második és az első díjat társlapunk, a 24.hu újságírói kapták. A második díjat megosztva Zalavári Noémi és Bárdi Bálint újságírók nyerték olyan érzékeny témákkal, mint a maguknak otthont kereső anya és kislánya, ingyen ételt osztó egyiptomi kifőzdés, munkát találó, vak férfi.

Az első díjat Kálmán Attila, a 24.hu munkatársa kapta, aki a miskolci Avas lakótelepen élők hétköznapjait mutatta be, de írt arról is, milyen munkát találhatnak maguknak az autisták, illetve milyen az élete egy kokaindílernek.

A Dr. Szegő Tamás Díj Alapítványt a jog és az élet útvesztőiben eltévedő embereken segítő néhai jogász, újságíró, rádiós emlékére 1996-ban hozta létre özvegye és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top