Életmód

Tömegével küldik vissza a gyártónak az üres chipseszacskókat a britek

Megelégelte a brit királyi posta, hogy az emberek üres chipseszacskókat adnak fel a gyártónak levélként, így felszólította őket, hogy fejezzék be a tiltakozás efféle formáját.

Britek százai tömegével adták postára az elmúlt időszakban üres chipseszacskóikat, amiket a gyártónak küldtek vissza. A furcsa akció egy tiltakozási hullám része, a környezettudatos britek így akarják rávenni a cégeket, hogy használjanak újrahasznosítható csomagolóanyagokat.

A küldeményeket a Walkers nevű gyártó „freepost” címére küldik, így a feladási díjakat a cég állja. A környezetvédelmi akcióhoz csatlakozók ezrével küldik vissza az üres csomagolásokat a cégnek, a brit királyi posta viszont nem bírja a tempót, ezért felhívásban kérte az embereket, hogy hagyjanak fel a gyakorlattal.

Indoklásuk szerint a zizegős zacskókat a munkatársaknak kézzel, egyenként kell kiválogatniuk a küldemények közül, mert a szortírozógépen fennakadnának. Ez a manuális munka rendkívül időigényes, ami az egész posta működésére kihat.

Forrás: Twitter

A kampány most már a közösségi médiában folytatódik annak ellenére, hogy a Walkers megígérte, 2025-re teljesen átáll a lebomló, komposztálható csomagolóanyagok használatára. A környezetvédők szerint addigra a cég 28 milliárd darab környezetkárosító csomagolást dob a piacra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top