Életmód

Nem volt rámpa, így a bolt előtt vágta le a mozgássérült férfi haját a borbély

Egy huszárvágással megoldotta az akadálymentesítés hiányát egy New York-i borbély, aki az üzlet előtt, a járdán vágta le egy mozgássérült férfi haját. Tömegek ünneplik.

Victor Burgos már három éve dolgozik borbélyként egy New York-i borbélyszalonban. A hét elején észrevett egy elektromos kerekesszékkel közlekedő férfit az üzlet előtt, majd befutott egy telefonhívás is, amin egy beszédszintetizátorral kommunikáló férfi kérdezte, hogy van-e szabad időpontja.

Forrás: pixabay

Burgos rájött, hogy az üzlet előtt lévő férfival beszél, de a szalon egy régebbi épületben található, ami nem akadálymentesített. A borbélyt ez nem tartotta vissza, így magához vette felszerelését, és az üzlet előtt, a járdán vágta le a férfi haját.

„Magamhoz vettem minden szükséges kellékemet, az ollókat, a trimmelőt, a borotvát és a fésűket, mindazt, amire szükségem volt ahhoz, hogy ugyanazt a szolgáltatást tudjam nyújtani, mintha bejött volna a szalonba – mesélte Burgos. – Szüksége volt egy hajvágásra, mert már egy hónapja nem járt fodrásznál.”

Az akcióról a borbélyüzlet tulajdonosa fényképeket is készített, amiket méltató szavak kíséretében töltött fel a Facebookra.

Az eset után közadakozás indult azért, hogy egy kerekesszékes rámpát építsenek a borbélyüzlet elé, de addig is míg elkészül, Burgos nem bánja, ha a szalon előtt, az utcán kell dolgoznia.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top