Életmód

Öt férfiből kettő szomorúságot érez szex után

Egy új tanulmány szerint a férfiak majdnem fele érzi magát szomorúnak szex után. Van, aki sír is.

A szeretkezés valóban sok érzelmet szabadít fel, de sokan vannak olyanok, akik szomorúságot éreznek szex után. Egy új tanulmány szerint a férfiak 40 százaléka szomorú, ingerült az aktus után, vannak köztük olyanok is, akik el is sírják magukat.

A szex utáni szomorúságot (post-coital dysphoria) korábban már megfigyelték a nőknél, ám a Queenslandi Egyetem kutatói most kiderítették, hogy a férfiaknál is előfordul.

1200 férfi válaszolt a kérdésekre – forrás: pixabay

Az egyetem kutatói Ausztráliából, az USA-ból, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Új-Zélandból és Németországból származó férfiakat faggattak a szex után érzett érzéseikről, összesen 1208 férfi vállalta, hogy feltárja érzéseit.

Válaszaikból kiderült, hogy a férfiak 41 százaléka érzett már szex utáni szomorúságot, húsz százalékuknál pedig az elmúlt hónapban is megtörtént. A kutatók igyekeztek pontosítani a férfiak érzéseit, az érzelmeket részletező kérdésekre adott válaszok visszatérő elemei voltak az elégedetlenség, ingerültség és az érzelmi üresség is.

A kutatás eredményéből az egyetem kutatói arra következtetnek, hogy a férfiak sokkal összetettebben élik meg nemi életüket és a szexuális együttléteket, mint azt eddig feltételezték.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top