Életmód

Négy éve együtt vannak, három éve nem szexeltek, így boldogok

Egy brit szerelmespár azt mondja, hogy a szex egyáltalán nem része a kapcsolatuknak, és ezen nem terveznek változtatni a jövőben sem.

Charlotte és Jacob 23 évesek, és már három éve nem szexeltek. Kapcsolatuk első hat hónapjában még próbálkoztak a szexszel, de mivel nem tette őket boldoggá, így teljesen felhagytak vele. A pár azt mondja, ez az ő döntésük, más módon is ki tudják fejezni érzelmeiket egymás felé.

Jacob és Charlotte – forrás: BBC

„Négy éve együtt vagyunk, de nem szexeltünk az utóbbi három évben, és nem is tervezzük” – mondta Charlotte a BBC-nek. „Mi megpróbáltuk az első hat hónapban, hogy megnézzük, működik-e, de nem tett boldoggá.” Jacob pedig nem szeretne olyannal szexelni, aki nem akar.

Ugyanis Charlotte aszexuális, s bár Jacob nem, kitart amellett, hogy kapcsolatuk így is fantasztikus. Számára a barátnőjével való szexuális kapcsolat nem létszükséglet, kielégíti az a tudat, hogy „egy fantasztikus emberrel” él.

Chalrotte elmondta, a párok gyakran problémaként fogják fel, ha nem szexelnek egymással, de ő nem így látja. „Ez egy döntés.”

Persze nem Charlotte és Jacob az egyetlen szerelmespár, akik szexmentes kapcsolat mellett döntöttek.

Thom és Steve négy évig éltek együtt, miközben egyetlenegyszer sem szexeltek – derítette ki a BBC. Mindketten hamar felismerték aszexualitásukat, és úgy érzik, a társadalom túl nagy hangsúlyt helyez a szexre.

Thom és Steve – forrás: BBC

Thom szerint az emberek rákényszerítik magukat a szexre, és azt hazudják maguknak, hogy szeretkezni szerelem nélkül is lehet. Önként vállalt döntésüket sokan nem értik meg, és megdöbbennek, amikor megtudják, hogy szex nélkül is működhet a kapcsolatuk.

A Mumsnet és a Gransnet közös felmérése szerint a fiatalok 18 százaléka az elmúlt évben kevesebb mint 10-szer szexelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top