Életmód

Tízmillió dollárt nyert kaparós sorsjeggyel, mert eleredt az eső

Ő csak füvet akart nyírni, de hát abba kellett hagynia. Akkor meg már lement a kisboltba kaparni.

Az időjárásnak – vagy ha a nagy szavakat preferáljuk, az anyatermészetnek – tulajdonítja kaparós sorsjegyen nyert mesés vagyonát egy virginiai férfi.

Az alig több mint ezer lakosú Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin néhány napja a munkából hazaérve füvet akart nyírni, és neki is látott a munkának, de menet közben beborult az ég, és eleredt az eső, úgyhogy félbe kellett hagynia a dolgot. Aztán pedig úgy döntött, hogy ha már ilyen balszerencsés volt, benéz a kedvenc kisboltjába, és vesz egy marék kaparós sorsjegyet, hátha lesz oka felvidulni. Hát, lett: a pakliban szereplő egyik sorsjegy – amely a hangzatos Extreme Millions névre hallgatott – a tízmillió dolláros főnyereményt rejtette.

Kaparni tudni kell (Képünk illusztráció. Fotó: Profimedia)

„Lekapartam, és azt hittem, menten szívrohamot kapok” – mondta Martin, ami érthető is, főleg ha számításba vesszük, hogy a főnyeremény begyűjtésének esélye ebben a játékban 1 volt a 2.937.600-hoz. A győztes ezután a pulthoz fáradt a sorsjegyével, ahol a vonalkód leolvasása után az összeget nem látó eladó azt mondta neki: „Hú, ez jó nagy nyeremény lehet, mert nem fizethetem ki!” 

Martin ennek ellenére szeptember 12-én azért mégiscsak a kedvenc kisboltjában vehette át a nyereményét is, ahogy az dukál, épp csak csekk formájában. A summa végül egyébként sokkal csekélyebb lett, a tízmilliót ugyanis részletekben, 30 év alatt kapta volna meg, ő viszont úgy döntött, hogy inkább egy összegben kéri a nyereményt, ami így 6 570 302 dollárra rúg, adózás előtt – de sok gondja azért valószínűleg így sem lesz már a jövőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top