Életmód

Egymás után töri fel a magyar lányok Facebook-fiókjait egy hacker

A módszere egyszerű és átlátszó, mégis sokan bedőlnek neki.

Egy amatőr hacker eddig több mint 100 magyar lány Facebook- és egyben Messenger-fiókját törte fel viszonylag rövid időn belül – írja a kiberbiztonsággal foglalkozó Makay.net.

A hacker egy átlátszó, manuális trükkel szerzi meg a jelszavakat: egyszerűen ráír a leendő áldozatra Messengeren,, hogy szóljon, a profilképével valaki más is fent van a Facebookon.

Az állítólagos profilhoz ad egy rövidített linket, amely viszont nem a Facebookra, hanem egy olyan adathalász weboldalra vezet, amely továbbküldi a bejelentkezési adatokat.

Eddig 133 felhasználó adataira bukkantak a csaló oldalon, de azóta a site-ot letiltatták. Igaz, nem sokból áll egy új oldalt létrehoznia. A legaggasztóbb, hogy a feltört fiókokból privát, érzékeny fotók és videók is kiszivároghattak.

A módszer ellen úgy lehet védekezni, hogy nem próbálunk meg semmilyen kapott linken belépni a Facebookra, és hasznos lehet a kétlépcsős, SMS-kódos belépés aktiválása is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top