nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Betiltanák a mopszokat és a buldogokat Skóciában

Betiltanák a mopszokat és a buldogokat Skóciában

Egyes fajták tenyésztését betiltanák, más kutyák, macskák és nyulak esetében már három alomtól engedélykötelessé tennék.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Betilthatják Skóciában azoknak az állatfajtáknak a tenyésztését, amelyeknél a genetikai szelekció állandó egészségügyi problémákat okoz. Ilyen például a mopsz, az angol és a francia buldog: a népszerű kutyafajták egész életükben légzési problémáktól, elhízástól és rövid nyakuk miatt is szenvednek – írja az Index.

A törvényhozók szerint az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek azok a kutya– és macskafajták, amelyek különleges fizikai jellemzőkkel rendelkeznek, az állattartókat az sem érdekli, ha a túltenyésztett állatok folyamatosan szenvednek.

Thinkstock

A skót törvénytervezet egy egész sor ilyen állatfajta, például a skót lekonyuló fülű macska, a rövid lábú munchkin macska, a természetellenesen kis fejű Cavalier King Charles spániel, illetve a mopszok és bulldogok tenyésztését is megtiltaná. 

Máshogy is szigorítanának azonban a jelenlegi törvényeken: a korábbi évi öt alom helyett már három alomtól engedélykötelessé tenné a kutyák, macskák és nyulak tenyésztését. Az állatvédő szervezetek egyöntetűen támogatják a javaslatot.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon