Életmód

Magyarországon arányaiban többen halnak bele a krónikus betegségekbe, mint bárhol Európában

A krónikus és a rákos megbetegedések esetében is rosszabbak a halálozási ráták Magyarországon, mint az Európai Unió más országaiban.

Az európai országok legfontosabb életminőségi adatait tartalmazza a most megjelent Regionális Évkönyv 2018 című kiadvány. Az Eurostat kötetéből a Portfolio.hu emelte ki a halálozásra vonatkozó részeket, amelyek különösen fájdalmasan érintik Magyarországot: mind a krónikus, mind a rákos megbetegedések halálozási rátája nálunk a legmagasabb az Unióban.

A krónikus betegségek (rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta az észak-magyarországi régióban a legmagasabb egész Európában.

Forrás: Eurostat / Portfolio.hu

A rákos megbetegedések halálozási rátája egész Kelet-Európában nagyon magas, a hét magyar régió viszont ebben a statisztikában is a legmagasabb értéket produkáló térségek között szerepel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top