Életmód

Botrány: feketére photoshopolta a hallgatókat az egyetem

Azért, hogy vonzóbbá tegyék magukat az amerikai diákok körében. Nem sikerült.

Komoly botrányba keveredett a lyoni Emile Cohl művészeti akadémia vezetősége, miután feketére photoshopoltak néhány diákot az intézmény egyik PR-fotóján. A Guardian szerint a furcsa húzás célja az volt, hogy vonzóbbá tegyék az iskolát az amerikai diákok számára, ám a dolog visszafelé sült el, így az egyetem kénytelen volt bocsánatot kérni.

A turpisságra a szóban forgó fényképen szereplő régi diákok figyeltek fel. Az eredeti képen, amely egy múzeumlátogatás során készült, minden diák fehér volt, az amerikaiaknak szóló marketinganyag számára azonban három diákot digitálisan feketére „festettek”, két szerencsétlen hallgatót pedig egy-az-egyben lecseréltek fekete emberekre, akiket vélhetőleg valamilyen stockfotós oldalról szedtek össze.

A Twitteren pillanatok alatt kitört a botrány. Az egyetem végül elnézést kért az incidens miatt, az érintett hallgatóknak és szüleiknek pedig külön bocsánatkérő leveleket címeztek, ugyanakkor egy amerikai ügynökségre kezdtek mutogatni, mondván, hogy ők manipulálták a képet a promóciós anyagokhoz, nekik fogalmuk sem volt az egészről.

Az eredeti…

Twitter

…és a manipulált kép:

Twitter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top