Életmód

Telefonon keresztül vezettek le egy szülést Miskolcon

Nagyon hirtelen indult be a szülés. Szerencsére a kisbaba és az édesanya is jól van.

Telefonon keresztül vezette le élete első szülését egy fiatal miskolci mentőápolónő – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán

A bejegyzés szerint a mentőápolónő idén nyáron kezdte meg szolgálatát a miskolci mentésirányításon, a napokban pedig rögtön egy különösen nehéz helyzetet kellett megoldania: egy pánikban lévő édesanya hívta, akinél nagyon hirtelen indult meg a szülés: nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott.

Fiatal bajtársnőnk irigylésre méltó nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket indított a helyszínre. Információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta a helyszínen aggódókat, hogyan segítsék világra az újszülöttet

– írta a mentőszolgálat.

Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot

– mondta az esetről a hős mentőápolónő, aki elmondása szerint maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén meghallotta felsírni az újszülöttet. Éppen ekkor érkeztek ki a mentősök is, akik ellátták az egészséges babát és édesanyját, majd stabil állapotban szállították őket kórházba.

Országos Mentőszolgálat Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top