Életmód

Le akarta vágatni a tanár a 12 éves kisfiú rasztahaját, beperelték az iskolát

Végül a kisfiú családjának adtak igazat.

Pert indítottak egy nyugat-londoni fiúiskola ellen, ahol az egyik tanár büntetéssel fenyegetett egy 12 éves rasztafári kisfiút, amennyiben az nem vágja le a rasztáit – írja a Mirror.

A tanár arra hivatkozott, hogy a fiú, Chikayzea Flanders hajviselete sérti az iskolai előírásokat. Mivel rasztafári vallásuk miatt a kisfiú teljes családja rasztahajú, az édesanya panaszt tett az intézményben, mondván, hogy ezzel sértik a szabad vallásgyakorláshoz való jogukat. Az iskola elutasította a panaszt, mire az anyuka az egyenjogúsági és emberi jogi bizottsághoz fordult, akik pert indítottak – és nyertek – az iskola ellen.

Bár a csatát megnyerték, a kisfiú most mégis iskolát vált, a történtek ugyanis nagyon megviselték. Édesanyja a sajtónak úgy nyilatkozott, eredetileg éppen azért nem akart jogi lépéseket tenni az ügyben, nehogy a kisfiúra rossz hatással legyen a procedúra. Végül mégsem hagyták annyiban a dolgot.

Nem értik, hogy ez a családomnak nem a divatról szól. Az összes fiam rasztahajú, ahogyan a párom és én is. Miért változtatnánk ezen egy iskola kedvéért? Milyen üzenetet küldenék ezzel a fiamnak? Nem azt ismerném el vele, hogy rendben van, ha az emberek megmondják, miben higgyünk, mi legyen a vallásunk?

– nyilatkozta a sajtónak az édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top